De laatste voorbereidingen

Met het oog op ons naderende vertrek heeft team Hands of Hope de laatste tijd de benodigde voorbereidingen getroffen om samen met de lokale bevolking straks een geweldig project neer te gaan zetten.

Het doel van onze reis zal niet zijn om zelf iets te gaan bouwen waar de lokale bevolking gebruik van zal gaan maken, maar het opleiden van zelfvoorzienende locals die met behulp van weinig materialen en eenvoudige methoden een goede boterham voor zichzelf kunnen verdienen en hier zelf ook van kunnen eten.

Met behulp ‘African Honey Bee’, een organisatie die is opgezet door Guy Stubs, hebben wij met een aantal methoden geoefend om de lokale bevolking met behulp van interactieve trainingen bewust te maken van de mogelijkheden om met een paar kippen of wat groente plantjes te kunnen zorgen voor hun familie. Zo hebben de Hands of Hope leden alvast geoefend met het bouwen van een ‘torentuin’ of een kippenhok aan de hand van de praktische handleidingen die worden gemaakt door het team van Guy.

Door ook in Zuid-Afrika met dit programma aan de slag te gaan hopen we de lokale bevolking te helpen met het opzetten van hun eigen winkeltje waar zij groente of eieren kunnen verkopen.

Waar wij doordeweeks samen met de bevolking aan de slag gaan om een hun lokale ondernemingen op poten te zetten, zullen we in de avonduren en in het weekend ook met de lokale bevolking optrekken. Zo zullen we gezamenlijke Bijbelstudies gaan doen en zelfs een aantal dagen in kleine groepjes bij de bevolking verblijven.

Met het verblijven bij de lokale bevolking helpen wij namelijk nog een ander project te verwezenlijken; het starten van een ‘Airbnb’ ofwel een bed & breakfast. Door bij de lokale bevolking te verblijven zullen zij hun eerste inkomsten kunnen gaan generen.

Terwijl wij hier in Nederland al hard aan de slag zijn met de voorbereidingen, wordt in Zuid-Afrika ook niet stilgezeten. Het team van Guy Stubs is daar namelijk bezig met het opzetten van de Airbnb’s, het trainen van de gastgezinnen en het houden van Bijbelstudies.

Nu de dag van vertrek steeds dichterbij komt staan de leden van Hands of Hope te trappelen om aan de slag te gaan. Wij zullen u de komende weken op de hoogte houden van de ‘laatste loodjes’ voor het vertrek.

Bent u geïnteresseerd in de andere projecten die African Honey Bee doet? Neemt u dan gerust een kijkje op de website:

https://www.africanhoneybee.co.za/

Groetjes,

 

Team Hands of Hope

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *